Fräscht syrlig grönsaks- och fisksoppa
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 personer
  • 1 medelstor fänkål, 250 g 3 potatisar, 230 - 250 g några morötter, 130 - 150 g ½ medelstor gul lök
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • ½ dl fin olivolja
  • 1 msk portugisisk fiskkryddeblandning - eller annan valfri fiskkrydda (se bild här)
  • 1 burk plommontomater - allra helst från Delizie eller Mutti
  • 1 burk vatten
  • saft och skalrasp av en ekologisk citron
  • 1 fiskbuljongtärning, Fond du Chef
  • 2 msk hummerfond
  • 1 ½ dl grädde
  • 200 - 300 g laxfilé
  •  
  • Att klicka i soppan
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • skalrasp och saft av en ½ citron
  • 1 tsk olivolja smaksatt med bergamott eller citron
  • lite flingsalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.