Focacciamedrosmarinoch halvtorkade tomaterDu behöver. olja att pensla med. färsk rosmarin. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken, rör tills jästen löst sig
Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika
Oftast gör man kanske focaccia i långpannan, skär den i bitar och serverar på buffén. Här gör jag portionsfocaccia som mer liknar något som jag köpte i ett bageri i Sevilla
rosmarinfocaccia,. Den här focaccian bakade jag när vi var på Gotland och vi åt den till vår middag på söndagen och den blev god och nästan allt tog slut samma kväll
Tryck ner små rosmarinkvistaroch oliver i degen, jämnt fördelade. färsk rosmarin. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts upp
Olja en ugnspanna och pressa ut degen, tryck ner tomater, oliver och strö över rosmarin. 5 dl vatten3 msk olivolja1/2 paket jäst1 tsk salt2 tsk socker12 dl vetemjöl cirka+några msk olivoljanågra msk rosmarin1 ask körsbärstomateren näve oliverflingsalt(gott vore också lök)Blanda fingerljummet vatten med jäst, salt, socker och olja, rör ut vetemjölet, låt jäsa 30 minuter
När degen jäst, tryck ner fetaost, oliver ochrosmarinkvistarmed jämna mellanrum. rosmarinkvistar. Späd med ljummen mjölk och vatten och rör om så att jästen löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.