Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, riven ost och hackad gräslök i en degbunke. Gör en grop i mitten och tillsätt ägg och filmjölk och rör tills degen precis kommer ihop
Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Vänd dem lite då och då så får de en jämn stekning med lagom mycket färg. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs. Hetta upp en panna med olja eller smör och stek bröden ca 2 minuter. 1 tsk flingsalt. 5 dl vetemjöl special 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 2 dl vatten, ljummet Olja, eller smör till stekning
Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid. Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott
Antingen som en kolhydratskälla, typ kött med en fräsch sallad och bröd eller som gott tillbehör. När de kommer ut från ugnen penslas de med ett helt fantastiskt vitlökssmör
Strö över flingsaltochrosmarin. Olivolja ochflingsalt till plåten och utbakning. Det enkla är det goda - en mustig soppa tillsammans medfocacciaoch vardagsmiddagen förändras till en festmåltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.