Oftast gör man kanske focaccia i långpannan, skär den i bitar och serverar på buffén. Här gör jag portionsfocaccia som mer liknar något som jag köpte i ett bageri i Sevilla
Häll ut degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer. Gör många hål med fingrarna i brödet. Ringla olivolja över brödet och strö över flingsalt och hackad rosmarin
½ dl olivolja. Har läst runt på nätet och bestämde mej för att testa Leila Lindholms Foccacia och så valde jag att smaksätta med flingsalt, vitlök och lite rosmarin
Strö över tomat, ost, rosmarinoch salt. Tryck ut degen med mjölad hand i en väl smord långpanna. Tillsätt salt, smör, kvarg, durumvetemjöl och vetemjöl
Ringla över resterande mängd olivoljaoch strö över flingsalt. Igår var vi ju som ni vet på kalas och jag bakade lite bröd dit, bland annat blev det focaccia som är ett riktigt gott italienskt matbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.