Strö över flingsaltochrosmarin. Olivolja ochflingsalt till plåten och utbakning. Det enkla är det goda - en mustig soppa tillsammans medfocacciaoch vardagsmiddagen förändras till en festmåltid
flingsalt. Oftast gör man kanske focaccia i långpannan, skär den i bitar och serverar på buffén. Här gör jag portionsfocaccia som mer liknar något som jag köpte i ett bageri i Sevilla
rosmarinfocaccia,. Den här focaccian bakade jag när vi var på Gotland och vi åt den till vår middag på söndagen och den blev god och nästan allt tog slut samma kväll
Man kan även toppa brödet med t ex körsbärstomater, oliver, rosmarin, potatis och lök. Här kommer receptet på det smarriga focacciabrödet jag bakade i förrgår
Ringla över olivoljan och strö över lite flingsalt. Flingsalt. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tryck ner tomater, oliver, getost och små rosmarinkvistar i degen
Olja en ugnspanna och pressa ut degen, tryck ner tomater, oliver och strö över rosmarin. 5 dl vatten3 msk olivolja1/2 paket jäst1 tsk salt2 tsk socker12 dl vetemjöl cirka+några msk olivoljanågra msk rosmarin1 ask körsbärstomateren näve oliverflingsalt(gott vore också lök)Blanda fingerljummet vatten med jäst, salt, socker och olja, rör ut vetemjölet, låt jäsa 30 minuter. Ringla olivolja över, samt strö lite flingsalt, grädda i ungefär 15 minuter i mitten på ugnen
Strö över flingsalt. Jag bakade focaccia till soppan i går. Mortla färsk rosmarinmed olivolja så det blir massa rosmarinsmak på oljan och ringla över brödet
Denna gång medrosmarinochflingsalt. (När jag jobbar med två olika mjörsorter bukar jag hälla upp mjöltet i separata bunkar för att ta lite av varje i taget
Äppelkaka medrosmarin, ingefära ochflingsalt när man trevar in i vardagen. Jag funderade en stund innan jag tog beslutet att ersätta kardemumman med färsk rosmarinoch ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.