testade jag focacciaoch det smakar precis som om det kom från en vanlig ugn, det fick t. Däremot är jag lite småimpad över det här med att man kan baka bröd
Focacciamedrosmarinoch halvtorkade tomaterDu behöver. olja att pensla med. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken, rör tills jästen löst sig
Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika
Oftast gör man kanske focaccia i långpannan, skär den i bitar och serverar på buffén. Här gör jag portionsfocaccia som mer liknar något som jag köpte i ett bageri i Sevilla
Tryck ner små rosmarinkvistaroch oliver i degen, jämnt fördelade. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts upp
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Rör ut jästen med lite av vattnet. Tryck ner tomater, oliver, getost och små rosmarinkvistar i degen. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl
Olja en ugnspanna och pressa ut degen, tryck ner tomater, oliver och strö över rosmarin. 5 dl vatten3 msk olivolja1/2 paket jäst1 tsk salt2 tsk socker12 dl vetemjöl cirka+några msk olivoljanågra msk rosmarin1 ask körsbärstomateren näve oliverflingsalt(gott vore också lök)Blanda fingerljummet vatten med jäst, salt, socker och olja, rör ut vetemjölet, låt jäsa 30 minuter
BBQ-sås medvitlök. Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochipsoch. Lime och basilikasås. Ankbröst med röd vinbärsås, edamamebönor och potatismos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.