Grundrecept focaccia25 g jäst [0,5 förp] 3 dl vatten, ljummet 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Focaccia med körsbärstomater och basilika1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 250 g körsbärstomater (på kvist) 250 g gul körsbärstomat 1 kruka färsk basilika olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Rosmarinfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 4 kvistar färsk rosmarin olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Oliv- och fänkålsfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 200 g svarta oliver 2 msk fänkålsfrö olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Rödlöksfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 3 rödlökar olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning
400 g spaghetti (eller spaghettoni) 4 äggulor griskind 25 g pecorinoost, fint riven 25 g parmesanost, fint riven, lagrad minst 16 månader svartpeppar, gärna mortlad eller från kvarn salt grovt salt
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Då var det måndag och vardag igen. Helgerna är alldeles för korta känns det som. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.