En ljuvligt god kycklingrätt som passar både till middag och i matlåda. FlygandeJacobUppgradera denna klassiska rätt med några små enkla knep och gör den nyttig utan att tumma på smaken
) Läste på Wikipedia att den flygandeJacoben för första gången publiceras i Allt om Mat 1976 och att själva namnet kommer efter Ove Jacobsensom arbetade med flygfrakt. )FlygandeJacob6 port1 kg kycklingfilé2 pkt bacon1-2 dl cashewnötter2 dl vispgrädde5 dl matlagningsgrädde3 dl chilisåsSkär filéerna i mindre bitar, stek i omgångar och krydda t. Kyckling, knaperstekt bacon och cashewnötterFlygandeJacob, Chilinötter, Jordnötter och Gurka 6 port
FlygandeJacob blev det. Det första receptet på FlygandeJacob publicerades i Allt om mat 1976 och namnet FlygandeJacob kommer från upphovsmannen Ove Jacobsson, som jobbade inom flygfrakt
Härom dagen blev det flygandejacob till middag. FlygandeJacob 4 port1 grillad kyckling1-2 pkt bacon1-2 bananer3 dl vispgrädde1 dl chilisås gärna het1tsk italiensk salladskrydda1 tsk torkad persilja salt, svartpeppar salta cashewnötter Skär eller klipp bacon i små bitar och stek de knaprigt. FlygandeJacob 4 port
Häll av fettet som bildas. Grädda din FlygandeJacob i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka köttet från kycklingen, dela det i halvstora bitar och lägg i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.