Fluffig vit chokladmousse
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vit choklad
  • 1 vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 strösocker
  • 1 färska bär, gärna hallon
  • 1 ev hyvlad vit choklad till servering1. Smält chokladen i vattenbad på svag värme. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner 2 msk ovispad grädde i chokladsmeten och tillsätt därefter äggulorna en i taget.2. Vispa resten av grädden, ganska fast. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under vispningen. Blanda försiktigt ner först grädden i chokladsmeten och därefter äggvitorna.3. Fyll 6-7 portionsformar med moussen och ställ i kylen minst fyra timmar. Servera moussen med färska bär och ev lite hyvlad vit choklad på toppen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.