1 Chokladmousse
150 g vit choklad 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl kesella, 10 %
1 Hallonsås
300 g hallon 1 dl sockerChokladmousse
Finhacka chokladen och smält den i mikrovågsugnen. Vispa grädden, ej för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen men rör inte för mycket. Spritsa, eller klicka, ner smeten i glas. Låt stå i kylskåp i minst 30 min. Hallonsås
Tina hallonen och mixa dem med socker. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Skeda hallonsåsen över moussen och låt stå svalt till serveringen.
Här kommer receptet på dom och det är samma recept som med en sån banoffepaj. Hej. Jag ska först be om ursäkt för att jag inte är så duktig på att uppdatera ofta men det har varit så otroligt mycket senaste tiden nu, två barn är inte så lätt plus att jag inte mått så bra
Garnera med bär och hyvlad choklad. 200 g vit choklad. 1 msk vit choklad. Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det precis täcker, låt gelatinet svälla i vattnet i 5–8 minuter
Pressa i saften från citron i gelantinet och rör ner alltihop i bunken med äggsmet. Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden, blanda ihop med en slickepott
Mousse tycker jag annars ska vara luftig och fluffig som chokladmoussen jag gjorde i mellandagarna. Tina hallonen och mixa till slät sås tillsammans med sockret
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. När pannacottan stelnat och ska ätas så rör snabbt ihop en hallonsås
Provade att göra vitchokladmoussemed grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitornamed citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Skeda över vitchokladmousse i varje skål. Bryt vita chokladen i bitar och smält i vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.