Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Jag valde morötter, lök och broccoli, men egentligen är det bara att använda sig av fantasin och sina egna favoritgrönsaker
thailändsk grön curry med massor av grönsaker (med svensk anpassning). I förra veckan veckomeny utan gluten, mjölk och socker med vego och vegantips så blev thaisoppan populär
Nu börjar grönsakerna bli så där härliga och krispiga så det passar kanon att dippa i denna sås. olivolja3-6 sardellfileérlite chiliSalt och peppar1 tsk vitvinsvinägerMixa persiljan och sardellerna häll i olivoljan lite i taget och smaka av med kryddorna och vinägern och dippa på
Ta i den gröna currypastan och ingefäran. Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Red av med lite maizena strö för att få en lite simmig konsistens
) blir det en härlig värmande fisksoppa, som gör slut på eventuella rester av saffran som finns kvar efter julen och är i säsong nu med fisk och skaldjur samt rotfrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.