Servera fisken medärtpuré, riven pepparrot, brynt smör, potatis och citronklyftor. Låt rinna av ordentligt och mixa tillsammans med crème fraiche, riven pepparrot och salt
Ni som hängt med ett tag vet att vi tidigare bjudit på årskavalkad och tillbakablickar på det gångna året för att fira kökets födelsedagar, men det byter vi ut mot en finfin fiskmiddag i år eftersom tiden och orken inte räckte till för en titt i backspegeln - vi hoppas att ni har överseende med det
Smaka av med salt och peppar. Börja med torsken. Lägg ärtpuréoch potatis i en djup tallrik. Det har varit väldigt mycket frukostrecept här och på Instagram den senaste tiden
Servera tillsammans med kokt potatis, ärtpuréoch den krispiga svampen. Mixa tinade ärtor med lök, olivolja, saften från ½ citron, persilja och balsamvinäger med hjälp av en stavmixer till en slät puré
I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans med riven pepparrot och skirat smör
Gös600 g gös [4 filéer] 1 l vatten 100 g salt 1 msk olivolja 50 g smör peppar. Ärtpuré1 förp frysta ärtor 25 g smör 3 msk crème fraîche 0,5 citron, pressad salt peppar
Rimmad torsktorskden avsilade dillen från dilloljansalt och pepparplastfolie och alufoliePutsa torsken och lägg två fileer ovanpå varandra med dill i mellan
Lägg upp på tallrik tillsammans medärtpuréoch den grillade potatisen. Smaka av med salt och peppar. Dela filéerna längsmed så att den övre halvan kan vikas ut så att filén blir dubbelt så stor
Mjäll torsk, rökigt bacon med haircot verts, en starkt reducerad vitvinssås med massor av smak och en söt puré på gröna ärtor, en helt okej torsdagsmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.