5 dl ljus gluten- och mjölkfri mix. 80-100 g skållad, skalad och mald mandel. Jag bryter loss deg bitar direkt ur bunken och formar till 4-5 cm fingertjocka rullar. Grädda 12-14 minuter mitt i ugnen. 5 dl ljus gluten- och mjölkfri mix. 80-100 g skållad, skalad och mald mandel
Arbeta ihop smör, vaniljpulver, socker, mjöl och kakao i en matberedare eller på en bänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min
Röd färg - hushållsfärg eller från t ex frysta hallon. tips Om du vill ha sötare smak kan du även strö på pärlsocker – precis som på vanliga finskapinnar
Sega russin- och mandelkakor. En av hennes standardsmåkakor är de finskapinnarna (vad som egentligen är så himla finskt vet jag faktiskt inte) med lite kantig smak av bittermandel mot det söta
Finskapinnar med sin mandelsmak är himla gott det, finns ju mängder med recept på finskapinnar men jag ville ha ett med bittermandel i och använde det som finns i boken Sju sorters kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.