Finska pinnar – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ½ bittermandlar
  • 1100 g smör
  • 12 ¼ dl vetemjöl
  • 1¼ dl strösocker
  • 11 litet uppvispat ägg
  • 1¼ dl hackad mandel
  • 11 msk pärlsockerRiv bittermandlar fint.
  • 1 Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en deg.
  • 1 Låt degen vila i kylskåp ungefär en timme.
  • 1 Dela degen i två delar.
  • 1 Rulla till fingertjocka längder, 60 centimeter långa.
  • 1 Pensla längderna med ägg.
  • 1 Strö över mandel och pärlsocker.
  • 1 Skär längderna i 4 - 5 centimeter långa bitar.
  • 1 Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  • 1 Grädda i mitten av ugnen 9-10 minuter på 200 grader.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.