Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrèmeHärlig torskrygg som avnjutes med smörstekta kantareller och krämig potatispuré smaksatt med prästost
Att dekorera medforellromoch några strån vitlöksgräs var vårt sätt att få rätten att se mer tilltalande ut vid serveringen, men forellromen smakar dessutom väldigt gott
På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
4 4 ägg 500 g räkor 2 dl lätt crème fraiche 1 msk riven pepparrot salt och peppar 1 l vatten 1 1/2 msk salt 600 g torskfiléer ev dill till servering Lägg till i inköpslistan
Smaka av med salt. Strö över gräslök och klicka på forellrommen. forellrom. Häll av vattnet direkt och låt potatisen ånga av i 5 minuter. Lägg potatisen i en ny kastrull och mosa den tillsammans med smör och 1 msk olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.