Levainbröd med oxfilé, sparris, bakade tomater och pepparrotscreme
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skivor levainbröd (alt annat valfritt bröd)
  • 14 oxfilémedaljonger, à 100 g
  • 1250 g cocktailtomater
  • 11 förp sparris
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 smör
  • 11 dl crème fraiche
  • 11 tsk dijonsenap
  • 12-3 msk pepparrot, riven
  • 11 msk dijonsenap
  • 1100 g sallad, typ roman eller cosmopolitan
  • 1 parmesanost
  • 1 rostad lök
  • 14 skivor levainbröd (alt annat valfritt bröd) 4 oxfilémedaljonger, à 100 g 250 g cocktailtomater 1 förp sparris olivolja salt svartpeppar smör
  • 1 Pepparrotskräm1 dl crème fraiche 1 tsk dijonsenap 2-3 msk pepparrot, riven salt
  • 1 Till servering1 msk dijonsenap 100 g sallad, typ roman eller cosmopolitan parmesanost rostad lökTomater till mackorna
  • Halvera cocktailtomaterna och lägg dem på en ugnsplåt med snittytan uppåt. Ringla över lite olivolja och salta. Ugnsbaka tomaterna på 110 grader i ca en timme tills de är halva sin ursprungliga storlek. Öppna gärna ugnsluckan ett par gånger under tillagningen för att släppa ut ånga. Pepparrotskräm
  • Blanda ingredienserna till pepparrotskrämen och smaka av med salt. Tillagning av mackorna
  • Stek brödet i rikligt med olivolja på medelhög temperatur tills brödet har en fin rostad färg och en riktigt knaprig yta. Salta och peppra oxfilémedaljongerna. Värm en stekpanna till högsta temperatur och stek oxfilén i olivolja och smör ca 2 minuter på varje sida (kärntemperaturen bör vara ca 48 grader när du lyfter av den så efterbakar den till ca 55 grader). Låt den därefter vila på en skärbräda ett par minuter före servering. Värm upp stekpannan på nytt till högsta temperatur. Ansa sparrisen och stek den 2-3 minuter i olja. Smaka av med salt. Servering
  • Lägg bröden på fyra tallrikar, bred på lite dijonsenap och lägg på salladen. Lägg på köttet, sparrisen, tomaterna och pepparrotskrämen. Toppa med lite riven parmesanost och rostad lök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.