1 Till
servering1 msk dijonsenap 100 g sallad, typ roman eller cosmopolitan parmesanost rostad lökTomater till mackorna
Halvera cocktailtomaterna och lägg dem på en ugnsplåt med snittytan uppåt. Ringla över lite olivolja och salta. Ugnsbaka tomaterna på 110 grader i ca en timme tills de är halva sin ursprungliga storlek. Öppna gärna ugnsluckan ett par gånger under tillagningen för att släppa ut ånga. Pepparrotskräm
Blanda ingredienserna till pepparrotskrämen och smaka av med salt. Tillagning av mackorna
Stek brödet i rikligt med olivolja på medelhög temperatur tills brödet har en fin rostad färg och en riktigt knaprig yta. Salta och peppra oxfilémedaljongerna. Värm en stekpanna till högsta temperatur och stek oxfilén i olivolja och smör ca 2 minuter på varje sida (kärntemperaturen bör vara ca 48 grader när du lyfter av den så efterbakar den till ca 55 grader). Låt den därefter vila på en skärbräda ett par minuter före servering. Värm upp stekpannan på nytt till högsta temperatur. Ansa sparrisen och stek den 2-3 minuter i olja. Smaka av med salt. Servering
Lägg bröden på fyra tallrikar, bred på lite dijonsenap och lägg på salladen. Lägg på köttet, sparrisen, tomaterna och pepparrotskrämen. Toppa med lite riven parmesanost och rostad lök.
Den här gången fick kålen sällskap av bakadetomateroch en saftig bit oxfilé med vitlökssmör. Häll ytterligare rikligt med olivolja över kålen, krydda med salt och peppar och lägg några timjan-kvistar på toppen
Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
oxfilé,. Lägg tomaterna i en form och låt de gå varma samtidigt som gratängen. Förutom att fixa maten för kvällen så inleddde jag även "mellovakan" med att riva av några mellolåtar med sång och gitarr innan tv-sändningen började
Smaka av med salt och peppar. Stek spenaten i smör med salt till den mjuknat. Riv potatis och lök i en hushållsassistent eller på de stora hålen på ett rivjärn
Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Jag vet att det finns många som tycker att det är svårt men med lite hjälp av en termometer blir det mycket enklare att tillaga den perfekta fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.