Spenatpaj med laxrosor och pepparrotscrème
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • 11 dl rostade cashewnötter
  • 1100 g smör
  • 12 msk vatten
  • 1200 g färsk spenat
  • 14 ägg
  • 12 dl mjölk
  • 11 dl grädde
  • 1 salt, peppar
  • 12 tsk repad färsk timjan
  • 12 dl riven ost, Svecia
  • 1150 g crème fraiche
  • 12 –3 msk riven pepparrot
  • 1350 g kallrökt skivad lax
  • 1 ärtskott, gräslökMixa vetemjöl och cashewnötter i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt smör och vatten och kör till det bildas en boll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Täck den med plastfolie. Ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
  • 1 Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225 grader, 10 minuter. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten, så att spenaten slakar. Spola över kallt vatten.
  • 1 Krama ur den förvällda spenaten och fördela i pajskalet. Mixa samman ägg, mjölk, grädde och repad timjan i en skål. Salta och peppra. Strö över riven ost. Häll äggstanningen över spenaten och grädda pajen i ugnen, cirka 25 minuter.
  • 1 Vispa crème fraichen hårt och smaksätt med riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Lägg i spritspåse. Garnera med laxrosor fyllda med klickar av pepparrotscrème. Lägg ärtskott och klippt gräslök överst.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.