1 ärtskott,
gräslökMixa vetemjöl och cashewnötter i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt smör och vatten och kör till det bildas en boll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Täck den med plastfolie. Ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
1 Nagga
degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225 grader, 10 minuter. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten, så att spenaten slakar. Spola över kallt vatten.
1 Krama
ur den förvällda spenaten och fördela i pajskalet. Mixa samman ägg, mjölk, grädde och repad timjan i en skål. Salta och peppra. Strö över riven ost. Häll äggstanningen över spenaten och grädda pajen i ugnen, cirka 25 minuter.
1 Vispa
crème fraichen hårt och smaksätt med riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Lägg i spritspåse. Garnera med laxrosor fyllda med klickar av pepparrotscrème. Lägg ärtskott och klippt gräslök överst.
Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Skär smör i kuber, knåda ihop med mjölet och ett par nypor salt. Gott med sallad till. Spenaten är mild grund och tomaterna blir lätt karamelliserade och söta mot den salta syrliga fetaosten
Gjorde en vanlig pajdeg och fyllde med lätt stekt färsk spenat, lax och en äggstanning och ost. Den här goda lax ochspenatpajen gjorde jag på julens laxrester
Vegansk spenatpajmed tofu och oliver. Den här pajen har en stanning som är i princip identisk med lakto-ovo-stanning, och är därmed ett fint exempel på hur en helvegetarisk kost inte alls behöver innebära några uppoffringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.