Servera fisken med bönorna och det brynta smöret. Tina fisken, låt rinna av på hushållspapper. Under tiden, lägg bönorna i kokande vatten 1 minut, häll av. 1 paket Findus haricots verts. 1 paket FindusRyggfiléavTorsk , 390 g
Lägg på torskfiléerna och resterande av marinaden. Blanda finhackade ägg, gräslök, dill rödlök och matjessill till en marinad och fördela hälften av marinaden på potatisen
Tag bort skinnet på piggvarsfilén med hjälp av två gafflar eller dessertskedar, lägg upp portionen på varm tallrik och servera med potatisen och hollandaisen bredvid
För ett tag sedan fick vi leverans av Brobergs fisk med fiskar jag aldrig tillagat bl a ryggfiléav Långa och Marulk så gissa hur sugen jag då var på fisk
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Jag mixade det slarvigt medmixerstav så det blev lite hela bitar kvar. Låt rinna av på hushållspaper. Det här var en riktigt lyckad torsk och det är inte så besvärligt som det låter att göra den
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
En ganska enkel middag, men vansinnigt gott och med rena smaker. Mitt middagstips kommer från min söndagsmiddag och består av stekt torsk på en bädd av ugnsrostade rödbetor
Först doppar jag den i vetemjöl, därefter ägg, blandat med salt och citronpeppar och till sist lägger jag fisken i pankomjöl som jag hade blandat med persillade krydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.