Häll av en deciliter vätskahur påsen med tinade hallon, om du vill göra gelè till en tårta. Curden blir av förklarliga skäl ganska olika i konsistensen beroende på om den innehåller en deciliter vätska mer eller mindre
Kursen hölls av en man som försörjer sig på att odla ekologiska grönsaker och mjölksyra dem. Det bjöds på fantastiskt ekologiskt fika i form av surdegsbröd, lokala ostar, ekologisk marmelad (hemkokt av en av kursens arrangörer) och en rödbetskaka (också hembakt av en av kursens arrangörer)
Ni vet hur jobbigt det är för många att tänka på naglar som dras på svarta tavlan (fast det ljudet måste man väl vara född på sjuttiotalet eller tidigare för att komma ihåg)
Trots att frysen är full med hönö- och rågsiktskakor, så ville jag testa ännu ett bikarbonatbröd. Sen så tycker jag att man borde kunna prenumerera på bakplåtspapper
Det är väldigt smidigt att passa på att rosta mandlarnanu, när ugnen ändå är varm. Så, igår gjorde jag själva bullen, och idag var det dags att göra det bästa - egen mandelmassa
Jag får mestadels höra att jag måste äta mer, vilket är svårt med en bebis som även nu i slutskedet envisas med att ligga med huvud och överkropp över min magsäck och ta allt utrymme
Sätt på ris eller annat tillbehör under tiden. 500 g nötfärs2 st gula lökar3 krm sambal oelek4 vitlöksklyftor150 g champinjoner(Några kokta potatisar)600 g blandade bönor - jag tog kidney-, borlotti- och sojabönor samt små svart bönor½ dl torkade röda linser1 köttbuljongtärning400 ml skalade tomater i spad (ta gärna en till burk om du har)400 ml vatten2 msk tomatpuré4 st inlagda gröna feferoni2 msk paprikapulver1 msk oregano (bara för att jag älskar oregano, kan uteslutas)4 msk ljus soja eller 1 msk mörk1/3 tsk cayennepeppar2 krm spiskummin. Låt koka under lock i ca 40 minuter. 400 ml skalade tomater i spad (ta gärna en till burk om du har)
Möjligtvis kan det vara något för Magnus Samuelsson eller Heidi Andersson)Om du tittar på degen under tiden kommer du att se att den förändras, den blir fluffigare, lite som när man vispar grädde
S. å. k. o. m. e. r. d. t. l. i. v. s. c. n. f. ä. a. b. g. y. p. I. ,. F. H. h. u. N. j. ". ö. J. L. V. 2. 5. 0. 6. 1. 3. 7. °. C. T. /. A. D. O. G. -. 4. 9. P. d l. k g. a v
Recepten är mina egna eller recept jag fått tips om under dieten, vissa har jag anpassat för att passa mig bättre, vilket kan innebära att de inte är helt okej inom dieten
Även dina nära och kära som inte tål eller äter gluten kan förlusta sig på denna godsak, dock är där socker i, men bara i marängen, så är man som jag och inte äter socker heller kan man i alla fall ta utav citronkräm, grädde och bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.