Inget är godare än när äkta norrländska smaker kombineras på ett smakrikt och krispigt sätt, som i denna tunnbrödsrulle gjord pågravad lax, Västerbottensost, mandelpotatischips, senap och kryddkrasse
Hemma brukar vi fira nationaldagen med något gott fika på eftermiddagen eller en smarrig efterätt på kvällen men när nationaldagen bjuder på ett sånt fantastiskt soligt sommarväder – iaf i Uppsala – så kanske man inte är så sugen på att stå i köket hela dagen och då passar dessa ljuvliga rulltårtsbakelser perfekt
Vad hon ska göra med prispengarna på en kvarts miljon vet hon inte. Vad passar den här ihop med. Skiva fänkålen tunt på längden med en mandolin och lägg skivorna i en blandning av citron, honung, vatten och flingsalt
Vi provade också Soju som är koreansk risvodka som är mycket svagare än vanlig vodka. Lika bra att gå all in när mannu än gång befinner sig på en riktig koreansk restaurang
På med skivad tomat och sparris, toppa med ost. Laxsallad på grillresterGrilltoast med kryddsmör, sparris och beafranskbrödgrillat köttpersiljevitlökssmörtomatgrön sparrisbeasåsostBred kryddsmöret på brödet
Ja, det här är vadman kan ägna sig åt en fredag, eller vilken annan dag som helst, jag hade bara en tråkig morgon, så istället för att plugga började jag pyssla och nu har snart hela förmiddagen gått
Låt fibrexen stå i vätskan och svälla några minuter. Man kan öka mängden fiberhusk något om man vill ha en fastare konsistent på brödet, dock har jag personligen väldigt svårt för när det blir för stora mängder fiberhusk i bakverk/maträtter
Det bästa var då att ta en expert inom området till hjälp och valde Jan Hedh, som verkar vara en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare och som har gett ut många böcker om allt från surdegar till sockerkakor, till hjälp när jag bakade
Jag provade att göra ett paleo-recept på chocolate chip cookeis och jag tror det blev bra. men jag har saknat dem lite så nu kanske jag börjar göra dem oftare
Nu är det hög tid att bege sig till brorsan och hans sambo som bjuder på middag ikväll. Arbeta ihop till en smidig deg (nu vet jag hur en smidig deg ska se ut, tack Hanna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.