Frasig filodegspajmed spenat och fetaost. Pajen är inspirerad av Balkans pite med spenat. Blanda sedan samman spenat, stekt purjolök, smulad fetaost, ägg, crème fraîche, salt och peppar i en bunke
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera med en fräsch sallad eller småtomater. En stor favorit är filodegspajmed spenat och fetaost. En annan favorit som jag snart ska göra igen är smördegspaj med svamp och persilja
Toppa medfetaost och oliver. Tillsätt créme fraiche och smulad fetaost. Ta upp de soltorkade tomaterna, bryt broccolin i mindre bitar och blanda med kycklingen
450 g filodeg (ca 20 ark för 1 paj) 300 g formbar vegofärs 3 msk rapsolja 1 rödlök, stor 2 klyftor vitlök 1 msk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver 200 g färsk spenat 150 g fetaost salt peppar 0,5 dl sesamfrön, gärna svarta och vita
salt & peppar. Strö över fetaost i bitar, rödlöken i skivor, samt tomaterna. Blanda samman ägg, grädde och kryddor och slå över pajen, avsluta med den rivna osten
Flera av de recept jag lagat i sommar kommer från just senaste årens Buffétidningar, och det här är ett av dem från årets juninummer - Siri Barjes vegetariska filodegspajmed pinjenötter, getost, karamelliserad lök och tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.