Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien medfetaost och soltorkade tomater. Mosa fetaosten, riv vitlöken, strimla basilika och de soltorkade tomaterna
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien medfetaost och soltorkade tomater. Mosa fetaosten, riv vitlöken, strimla basilika och de soltorkade tomaterna
Lägg tomaterna, fetaosten och basilikan i en ugnsfast form och toppa med brödbitarna. Bryt fetaosten i stora bitar, dela brödet och skär eventuellt bort kanterna om de är extremt torra och hårda (som mina var när jag gjorde en mindre variant av rätten, den som är på bilden)
Dela tomaterna och lägg på fisken. Ugnsbakad torsk på Veras sätt. Smaka av med vitt vin och fond. Servera med kokt potatis eller som vi gjorde ångkokta morötter och potatis
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Idag bjuder jag på ugnsbakad fläskytterfilé. Med ett gott och välkryddat potatis- och palsternacksmos och rödvinssås därtill blir det en god helgmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.