Hjortfärsbiffar, Potatismos, Trattkantarellsås och grönsaker. Tända värmeljus till kvällsmaten idag. Till biffarna serverade jag klassiskt hemmagjort potatismos
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
I senaste numret av "Lantliv mat&vin" hittade fru M ett drinkrecept med rabarbersirap som lät väldigt gott, vi har gjort rabarbermojito några gånger tidigare och den gillar vi ju, så självklart ville vi prova en rabarberspritzer
Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel. Jordnötter. Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar
Jag tror det är en relativt korrekt jämförelse att beskriva denna temperatur som en motsvarighet till att ge grytan ett långsamt uppkok på spisen, och därefter låta den koka på låg värme
Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnendagen innan hon kom hem
Med anledning av vårt jubileum ordnade jag en trerättersmiddag som fick enliten kärlekstvist eller samtliga rätter dekorerades med hjärtan ska jag väl säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.