et från älgsteken som serverades med vinbärsgelé. Tillagning av älgstek. Älgstek tillagad i ugn tillsammans med rotfrukter och en sås gjord av själva sky
Fluffig Frusen Turkisk Peppartårta. Super enkelt och väldigt dekorativt. Enligt önskemål från en kakglad kollega, efter bjudit på en fluffig polkagris tårta, var det bara att göra en med turkisk peppar
Det var inte egentligenmeningen att det skulle bli enfrusen kaka, men när jag fryste den för att kunna skära fina skivor upptäckte jag att den var väldigt god sådär lite halvfrusen
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Botten. Mixa kexen till smulor, blanda i smöret och tryck jämnt ut i formen (med löstagbar kant). Rör philadelphian, äggulorna, sockret och citronskalet till en jämn smet
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar. Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel
Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.