Foto. Tina Fallgren. Ja, då var det dags för helg igen. Vissa jublar, andra inte. Hör du till kategorin som tycker det är skönt med helg och ser det som en möjlighet att vila upp dig och liksom "ladda batterierna" lite så passar det här receptet dig
Förbereder julmaten. Nu har jag förberett maten för ikväll och dukat fram glöggen till Kalle Anka. Nu måste jag bara fixa till mig själv med sedan är gästerna välkomna
Först och främst, bilden gör inte maten rättvisa. Vi hade två stora paket med kokt och rökt skinka i kylen, båda med ett bäst före datum som närmar sig snabbt
Så här gör jag när jag förbereder crepes kvällen innan vi äter dem till lunch eller middag. Att göra crepes kan ta lite olika lång tid beroende på om man har pannkakor redan färdigstekta eller om man måste steka pannkakor enbart för att göra crepes
Vi samlades morbror&co, bror&co hos mamma och gjorde i ordning små pastaknyten med köttfärsfyllning. Det är förberedelser inför ramadan som börjar i augusti
Imorogn ska jag som sagt vara i skolan 8h. Det har inte hänt sen 2010, schemalagt alltså. En kan ju inte springa å köpa mat hela tiden så nu har jag laddat med en hel dags matlåda
Förberedd pizzadeg för 7 pizzor. 12 g jäst. 3 dl vatten. 3 msk olivolja. 1/2 tsk salt. ca 1 lit. vetemjöl. Smula jästen och lös den i 37 grader värmt degspad (vatten+olja), blanda i salt och mjöl
Här äter vi våfflor hos mormor Ebba och ibland bjudsvi på det fast det inte är våffeldagen. =)Imorgon infaller Vårfrudagen som firas den 25 mars varje år men här i Sverige har vi döpt om den till våffeldagen
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.