1 vattenGör
så här: Skala och koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och mosa potatisarna med en stöt eller genom en potatispress. Blanda med mjölk och salt och rör ner ägget när moset svalnat lite. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv rotselleri och morötter grovt. Skala och finhacka löken. Fräs lammfärsen i en stekpanna (använder du annan färs behövs 1 msk smör) på hög värme ca 3 minuter. Sänk värmen något och blanda ner rotselleri, morot och lök. Stek ytterligare ca 2 minuter. Blanda ner tomatpuré, salt, peppar och vatten och låt det puttra ca 2 minuter. Häll över i en ugnssäker form. Skeda eller spritsa potatismoset på toppen och gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Lägg i hönsbuljongtärningarnaochphiladelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1vatten. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 1svartpeppar, nymalen. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
grönsaksbuljong, (tärning + vatten). Skär djupa skåror i korvenmen inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper ochskär dem mitt itu
Värmärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull påspisen. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det ärsom tjockast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.