Ansa fläskfilén och skär bort ändbitarna så att du får en så jämnstor bit som möjligt. Här har jag bakat in fläskfilé i smördeg med en svampröra à la Wellington
Strö över pinjenötter och flytta upp formen och stek tills nötterna fått lite färg. Mosa ihop getost med crème fraiche och smaka av med salt och peppar
…Häng med Tant Gul i nästa inlägg så får du veta mer…. Jag har letat efter recept med samma ingredienser samt med pâté à bombe-tekniken men i mindre mängd men inte hittat något
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Att få till riktigt bra falafel själv är imponerande för de flesta och en riktigt delikatess. Hemmagjord falafel passar att bjuda på till fest som central rätt på bordet eller tillsammans med andra smårätter så som baba ganoush, kyckling, oliver, hummus, salsa, grönsaker, ris osv
Vattnet hälls sedan bort och riset läggs försiktigt ner i kokande vatten och kokas bara några få minuter till att riset har vuxit sig långt men fortfarande har en hård kärna inuti
De får sin härliga smak och färg av smör. Servera dem varma med något gott bredvid. Perfekt ugnsrostad potatis som blir knapriga utanpå och mjuka inuti
Jag tycker det är så roligt att hon blivit stor och fått en vuxen smak. Kycklingen är redan stekt och förberedd, detsamma kan göras med den här fläskfilérätten
Ta gärna grill de sista minuterna för att få fin färg på toppen. Vet inte hur ni känner, men jag anser att vardagsmat inte alltid är så skojigt att trixa med
När pajen "stannat" (ägstanningen stelnat) och pajen fått fin färg är den klar. Om du vill kan du gärna krydda fyllningen också med dina favoritkryddor
Börja med att salta vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Smaka av moset med salt och riven muskot nöt. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock
Det pratas ganska mycket i media nu om att vi svenskar äter väldigt mycket kött, men samtidigt så börjar en trend växa att laga mer vegetarisk mat i våra hushåll
Jag vet inte riktigt vart det var jag hörde hur man tillagar dem på det här sättet, men jag kan intyga att det verkligen funkar, kålen blir lagom mjuk inuti och får en god yta utanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.