Servera med klyftpotatis, eller bara en matig sallad eller vad sägs som vad som helst. lägg alla ingredienser för färslimpan i en matberedare och pulsera tills allt är blandat och kikärtorna gått sönder (blanda inte för mycket, man vill fortfarande ha lite textur i smeten)
Såhär i novembermörkret kan man känna för lite vitaminer och hälsofrämjande mat, och vi är särskilt förtjusta i detta recept med ångkokt lax och bulgur med persilja, tomat och lök för det är så himla gott och enkelt
Det är faktiskt inte en kaka, det är en färslimpa i hålform. Skölj och mosa tofun och blanda den i en mixer tillsammans med ajvar, ketchup, linfrön, sojasås och mixa till en slät pure, tillsätt eventuellt 1-3 msk vatten om det skulle behövas. Blanda ihop alla ingredienser med en slickepott, smörj formen och häll upp blandningen, grädda 60 minuter på 200ºC. Låt svalna i 15-30 minuter innan du häller upp den, serveras med potatismos, grönsaker och sås
Till exempel så är det ett bra tips att både låta linfröna stå i blöt och att förbereda grönsaksröran som linserna ska blandas med, under tiden som linserna kokar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.