Färslimpa

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 11 dl ströbröd
  • 1
1 1/2 dl mjölk
  • 1
1 gul lök finhackad
  • 1
1 vitlöksklyfta
  • 1
1 tsk oregano

  • 12 tsk salt

  • 12 dl passerade tomater
  • 1
1 finhackad gul lök
  • 1
1 vitlöksklyfta finriven
  • 1
2 tsk timjan

  • 12 tsk pizzakrydda
  • 1 salt
  • 1
 svartpeppar
  • 1
2 dl mozzarella ost i grova bitar
  • 1
2 dl skivade färska champinjoner

  • 150 g rökt skinka i grova strimlor
Så här gör du Blanda samman alla ingredienser till färslimpan och tryck ut i en ugnsfast form.
 Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.
 Toppa färslimpan med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
 Baka limpan i ugn på 200 grader i cirka 25 minuter.
 Servera med pasta eller pressad potatis och sallad
. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.