150 g
rökt skinka i grova strimlor Så här gör du Blanda samman alla ingredienser till färslimpan och tryck ut i en ugnsfast form. Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar. Toppa färslimpan med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över. Baka limpan i ugn på 200 grader i cirka 25 minuter. Servera med pasta eller pressad potatis och sallad . Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med lök och vitlök. Mortla ihop de torra kryddorna och tillsätt dem. Fyll en oljad brödform, ca 24 x10 cm, med färssmeten
FÄRSLIMPA MED FYLLNING. Färs av olika slag hör till de mer pålitliga stöttepelarna i vår vardagskost. Därför gäller det att kunna förnya och variera den
lägg alla ingredienser för färslimpan i en matberedare och pulsera tills allt är blandat och kikärtorna gått sönder (blanda inte för mycket, man vill fortfarande ha lite textur i smeten)
För ett ganska så bra tag sedan snappade vi upp ett recept hos vår favorittant på en vegetarisk köttfärslimpa, som vi genast kände att vi bara var tvungna att prova
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tillbehör. Skala potatisen och koka i saltat vatten. 3. Köttfärslimpa. Blanda ihop mjölk, ströbröd, timjan, rosmarin, salt och peppar i en bunke och låt det svälla i 5 min
Händer det att ni lagar köttfärslimpa till middag. Köttfärs inbillar jag mig är en av de vanligast förekommande livsmedlen i våra kyl- och frysar och köttfärslimpa är en perfekt ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen
Ingredienser Portioner. 4 Färslimpa 1/2 dl ströbröd 1/2 dl mjölk 1 ägg 2 vitlöksklyftor ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 140 g bacon Mos 900 g mjölig potatis 2 palsternackor 100 g parmesanost 2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1/2 citron 65 g röd mangold Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.