Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)
Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar. Skiva den andra citronen och lägg ner den samt vaniljstång och kanel i grytan
Galna dagar erbjöd ankbröst, och då kan man inget annat än köpa och laga det. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Men My New Roots är en en blogg med bilder och upplägg som gör mig grön av avund. flott kamera, rekvisita, lampor, bildbehandlingsprogram och framförallt en dator som orkar hantera både stora bildfiler och bildbehandlingsprogrammet och så inte minst pengar till mer mat och fler ingredienser
salt och peppar. Halvera fänkålen och skär bort den hårda stammen. Vänd runt kålen då och då. Låt vitlök, dill och citronsaft fräsa med de sista minuterna
Detta ryggskott gör att jag inte kan röra mig normatl och har lett till att jag heller inte kan sova, vilket har lett till huvudvärk, och igår även till feber
Mer tid över då till mat och middagar i matglada vänners lag. Snabbt, enkelt och smakfullt. En sallad, perfekt för sommarens picknickar, enkel att förbereda och funkar bra till både bröd och grillat av olika slag
Detta är en enkel rätt att göra, och brukar överraska gästerna på ett positivt sätt. Många brukar inte ha ätit fänkål på det här sättet, och laxen och såsen i kombination smakar ljuvligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.