150 g
smör + ca 4 msk smör till stekningen 3 ägg 2½ dl mjölk 5 dl vetemjöl 2 tsk kanel 2½ tsk bakpulver 1 tsk salt 1 msk strösocker 2 äpplenSmält smöret och låt svalna av. Blanda ner ägg och mjölk. Blanda samman alla torra ingredienser i en stor bunke. Vänd ner äggsmeten och vispa om noga. Smeten ska vara jämn och klumpfri. Skala och riv ner äpplena. Rör om. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med smör. Grädda tjocka, små pannkakor på medelstark värme. För att få dem mindre än vanliga amerikanska pannkakor, så tar du ca 2 matskedar med smet och vänd ner i stekpannan. Vänd på pannkakorna när du ser att det bubblar lite på pannkakornas ovansida. Klart!
Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Servera med grädde, sylt och jordgubbar eller annat gott. Godmorgon, solen strålar här i Skåneland och tidigt i morse blev det en underbar springrunda vid havet
Självklart toppade jag mina pannkakormed keso och genast var smaklökarna mer än nöjda. Och denna gången fick det agera mjöl i mina glutenfria pannkakor
(Du behöver inte skala äpplet) Strö på socker ochkanel i den mängd du vill ha. Skär ½ äpple/platta i tunna halvmånar och lägg omlott i en cirkel ovanpå marmeladen
Recept på andra amerikanskapannkakoroch lite nostalgiminnen hittar du här. Det var lite "pickligt" att vända på pannkakan, och du behöver en bra, riktigt böjlig stekspade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.