Täckt med chokladmarängsmörkräm och dekorerad med jordgubbar och blommor i mp. Jag vet att jag utlovade receptet på den för evigheter sedan så här kommer det
I detta recept ställer man den tomma bunken på vågen innan man slår på den, då ställer sig skalan på 0 och sen är det bara att fylla på med mjöl direkt från påsen tills vågen visar 240. 4 dl vetemjöl (240 g)1 dl socker2 tsk bakpulver1 tsk kardemumma75 g smör2 dl filmjölk eller mjölk10 sötmandlar2 msk pärlsockerSätt ugnen på 200 graderHacka mandlarna till garneringensmörj (och bröa) en rund kakform med löstagbar bottenBlanda alla torra ingredienser och finfördela sen smöret i blandningenTillsätt filen(mjölken) och rör snabbt ihop smeten, överarbeta inte. 1 tsk kardemumma
Blanda samman alla ingredienser i en skål, häll sedan i lämplig djup tallrik. Jag har idag varit och tränat lite crossfit, härligt gott trött men ändå mycket engeri till annat
Lägg alla ingredienser, utom bananen i en blender och mixa samman. Jag försöker variera mig när det gäller mellanmål men det är svårt då man lättast tar det som man alltid brukar ta
Koka pastan enl förpackningen. Förväll broccolin och den hackade löken i ca 3 minuter. Strimla korven. Häll pastan i en stor ugnsfast form, lägg i korven, broccolin och löken
Samma bas kan användas till mycket och för lite extra variation kan man smaksätta med honung, kanel, ingefära, kardemumma, vanilj eller annan favoritsmak precis innan tillagning
Hemma i Stockholm igen efter nästan en vecka nere i Skåne med Add Ice cream. Jag tycker att jag har en massa olika prylar, pytsar och tillbehör till bakning och fotografering hemma men det är verkligen inget mot utbudet hos Mathem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.