10,5 tsk
cayennepepparPlocka och skölj färsk koriander samt persilja och lägg i en skål. Mät upp kryddor, olivolja, citronsaft och tillsätt skalad vitlök. Mixa allt till en slät sås med stavmixer eller i en matberedare. Har du ingen mixer kan du hacka koriander och persilja fint och blanda med kryddor, olivolja, citronsaft och pressad vitlök till en sås. Chermoulan är klar att servera eller använda som marinad. Den håller sig också i kylen.
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod tillfisk. Rör ihop alla ingredienserna tillsåsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, denna såsen passar ypperligt tillfisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
Receptet kommer från kära släktingar i norr, så tack än en gång för detta kalas recept. Måste tipsa om en fantastiskt god kall sås som passar utmärkt tillfisk, gärna lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.