Chermoula sås till fisk mm
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl färsk koriander (cirka en kruka)
  • 12 dl färsk persilja (ett knippe)
  • 12 dl olivolja (gärna bättre kvalitet)
  • 10,5 tsk salt
  • 11 tsk paprikapulver
  • 11 tsk mald spiskummin
  • 11,5 dl citronsaft
  • 14 klyftor vitlök
  • 10,5 tsk cayennepepparPlocka och skölj färsk koriander samt persilja och lägg i en skål. Mät upp kryddor, olivolja, citronsaft och tillsätt skalad vitlök. Mixa allt till en slät sås med stavmixer eller i en matberedare. Har du ingen mixer kan du hacka koriander och persilja fint och blanda med kryddor, olivolja, citronsaft och pressad vitlök till en sås. Chermoulan är klar att servera eller använda som marinad. Den håller sig också i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.