Jag hade kvar kanderade hasselnötter från nötchokladen med flingsalt, en bit mandelmassa och nougat hittade jag i kylskåpet och torkade fikon hade vi köpt hem som vi alltid har hemma på julen
Toppa med nötterna, oljan, citronsaften och saltet. med en osthyvel eller skiva tunt med en kniv. Lägg rättikan i lagen, ställ in i kyl och låt pickla minst några timmar
Marängen behöver "sätta sig" så vänta ett par timmar innan du serverar den. Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter
Rör ihop filmjölk, honung och lingonsylt och blanda ner i de torra ingredienserna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt svalna under bakduk 2 dl fiberhavregryn
Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Strö dem över fikonoch ost. Skär mozzarellan i skivor och lägg en i varje snitt. Gör tre snitt i varje fikon men så att de fortfarande håller ihop i botten
Ett riktigt lyxigt filmjölksbrödmed hela mandlar och goda fröer. Jag gjorde en liten snabb fika till mig och väninnan innan det var dags att hämta barnen
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Fler recept kommer inom kort, är redan på gång med en hel del andra godsaker både medoch utan nötter
Hacka valnötterna grovt och låt hasselnötterna vara hela, rosta dem i ugnen i några minuter. Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.