Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl
Knaperstekt bacon med lite färg. Servera gärna med kokt ris, grönsaker och salta jordnötter. 150 g bacon Stek baconet på medelvärme så att det blir knaperstekt. Stek 1-2 minuter per sida på medelvärme eller lite högre så att de får lite färg, de behöver inte bli genomstekta
Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i eldfast form eller på fat med kant. Smaka av med salt. Skaka samman mjölet med grädde och rör ner det i grytan
Skålla sedan tomaterna och skär dom i bitar, skär även mangon och gurkan och blanda med räkorna. Smaka av blandningen med salt, sila den sedan och häll över räkblandningen
Smaka av ädelostsåsenmed svartpeppar samt ev. Koka upp grädden i en kastrull och smula ner ädelosten. Vispa runt lite så att osten smälter ut i grädden
Vi vuxna tyckte också att den var god, även om vi i vanliga fall gillar mat med lite mer sting i. Servera kycklingen tillsammans med kokt ris och lite goda grönsaker
Flygande Jakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.