Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Jag gjorde precis som jag gör när jag använder vanlig potatis dvs koka med mycket salt tills potatisen blir mjuk (dela först den i mindre bitar), häll av vattnet men spara en skvätt i botten av kastrullen
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. Chilin var tänkt till fyra personer och det blir ju bra tänkte jag, då har vi till några luncher också
Ett tips är att äta den med kniv och gaffel. Gissar att det är all lax som är orsaken till det. Även förra året visade jag några laktosfria alternativ till julbordet ↓
Hon har ju nästan gått en hel termin i ettan nu, och om fyra veckor är det jullov. Det var en särskild dag när alla föräldrar som ville fick komma och se på hur det gick till i klassen under några timmar
Först o främst måste jag tacka, jag är så rörd av de fina kommentarerna från detta inlägg. HÄR. så tusen tack fina bloggläsare de orden värmde ska ni veta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.