De här goda tryfflarna innehåller förvisso också socker, men är definitivt ett bättre val. Dessvärre innehåller mycket av lösgodiset en massa konstigheter, som färgämnen, artificiella aromer och alla möjliga andra tillsatser
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt spenaten tina i ett durkslag. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Samtidigt som jag satte in brödet hällde jag lite kallt vatten på den nedersta plåten för att få ånga i ugnen
Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. Chilin var tänkt till fyra personer och det blir ju bra tänkte jag, då har vi till några luncher också
Ett tips är att äta den med kniv och gaffel. Gissar att det är all lax som är orsaken till det. Även förra året visade jag några laktosfria alternativ till julbordet ↓
De fick krossa karameller (vi testade både med kavel och mortel), degen var supersmidig att kavla även för barnen och både Tuva och Egon upprepade flera gånger under baket vilket mysigt julbak det var
Mixa alla ingredienser till en kladdig smet. Ibland när jag är lite duktigt så gör jag ett lager med raw food bollar och fryser in för att ha när suget släpper på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.