Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Mina tidigare försök har slutat med att jag, efter mycket möda och timmar av nervös förväntan, stått där med ettstenhårt, kompakt bröd som ingen ens med bästa vilja har velat sätta tänderna i
Ett väldigt smidigt sätt att baka måste jag säga. Jag sneglade på Gateaus danska rågbröd när jag bakade mitt bröd, bland annat följde jag deras exempel att bara låta degen jäsa en gång, direkt i formarna
Gott Nytt År med ett glas bubbelvatten. Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
Resultatet blev ett fantastiskt gott och färgrikt bröd. Rödbetsbröd är inget jag vanligtvis brukar baka men jag tänkte att det kunde vara roligt att slå två flugor i en smäll och baka ettlite annorlunda och spännande bröd samtidigt som jag fick en möjlighet att göra över med lite av rödbetsskörden
Lägg i kycklinglevern och stek på hög värme under ett par minuter. I krig och kärlek är allt tillåtet. Få saker ger mig gastronomiska rysningar såsom rostat bröd med en god kycklingleverpaté och ett glas syrligt chianti
Ok då börjar vi med att röra ner jästen i din köksassistent eller i en degbunke om du väljer det, häll på vattnet och oljan, spara litevatten eller häll upp ett glas med liteextravatten om degen skulle bli för torr
Idag så blev det då ettgott bröd av russinjästen. Efter en slutjäsning på ca. Gott. Måste säga att detta faktiskt blev ett riktigt gott bröd, knaprig skorpa och lite syrligt luftigt innanmäte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.