Första brödet ut att testas blev ett långjäst och knådfritt valnötsbröd. Och på köpet har jag fått lära känna andra lika mattokiga som jag och fått kika in andras kök
Nu har iallafall mixen åkt in i ugnen, tillsammans med några fler kompisar, och blivit ettbröd. Du får ett högt fiberinnehåll, massor av sunda fettsyrar och väldigt lite kolhydrater" - som Urtekram skriver själv
Slå formen mot köksbänken/bordet ett par gånger så degen finfördelar sig ordentligt. Varje eller varannan lördag bakar jag glutenfritt bröd till dottern
Ok då börjar vi med att röra ner jästen i din köksassistent eller i en degbunke om du väljer det, häll på vattnet och oljan, spara lite vatten eller häll upp ett glas med lite extravatten om degen skulle bli för torr
Platta till degen något. Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin. De blir lite olikformade pga att degen är lite kladdig, men så ska det vara
Det är ändå hemma jag får tid till att testa lite roligare bröd. Ni vet att jag också finns på facebook och på instagram sök på surdegsbagaren så dyker jag upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.