Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim. Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gottbröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Första brödet ut att testas blev ett långjäst och knådfritt valnötsbröd. Så har det börjat ett nytt härligt år, som vi hoppas ska bjuda på mycket roligt
Resultatet blev ettfantastisktgott och färgrikt bröd. Rödbetsbröd är inget jag vanligtvis brukar baka men jag tänkte att det kunde vara roligt att slå två flugor i en smäll och baka ett lite annorlunda och spännande bröd samtidigt som jag fick en möjlighet att göra över med lite av rödbetsskörden
Nu har iallafall mixen åkt in i ugnen, tillsammans med några fler kompisar, och blivit ettbröd. Du får ett högt fiberinnehåll, massor av sunda fettsyrar och väldigt lite kolhydrater" - som Urtekram skriver själv
Helt enkelt ettfantastisktbröd. Det här är ett ciabattaliknande bröd som kräver en minimal arbetsinsats, men som behöver jäsa länge för att få sin goda smak och stora luftbubblor
Gjorde dettabrödet hör om dagen. Det är ändå hemma jag får tid till att testa lite roligare bröd. Man är ju en liten bröd nörd man skulle nog helst vilja ha ett eget litet bageri men får drömma vidare med de en liten stund till
Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.