Nu är det ett nytt år igen snart och dettaåret som varit har det hänt mycket, som tur är så kan jag gå tillbaka på bloggen och kolla… minnet är bra men kort
Att ange ett exakt recept på köttbullar är ganska svårt, det blir aldrig exakt likadant varje gång. Använd gärna ett mått av något slag så att du får jämnstora köttbullar
Arbeta in mjölet tills du får en klibbfri smidig deg. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Vispa äggvitan till etthårt skum. Men ska vi ändå ha nåt så får det gärna vara fräscht och lite surt. Så i ock meddetta ska jag göra mitt yttersta för att hitta så mycket alholfria alternativ jag bara kan hädanefter
Mina tidigare försök har slutat med att jag, efter mycket möda och timmar av nervös förväntan, stått där medettstenhårt, kompakt bröd som ingen ens med bästa vilja har velat sätta tänderna i
Jag tycker det går enklast med blöt hand. Hur mycket vatten som går åt beror på hur mycket som gått upp i skållningen och vilken typ av rågmjöl man använder
De gårfint att förbereda dagen innan, dra bara plast över så håller de sig fräscha. Istället för att lägga ner mycket tid på nätet i övrigt kommer jag istället att satsa min lediga tid på att bygga upp hälsan och styrkan ännu mer, med hjälp av maten och träningen
Ljuvlig som dessert tillsammans med en bit mörk choklad, eller fantastiskt vacker som gå-bort-present om du slår in den i lite cellofan och binder ettfint band runt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.