Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Det här är ett väldigt enkelt och gott bröd som ska kalljäsa. Du gör degen på kvällen, in med det i kylen och på morgonen klickar du ut degen på plåten
Ett lättbakat bröd som blir väldigt gott. Mängderna är så nära man kan men olika mixers beter sig olika så ibland får man ta lite mer mjöl och ibland lite mer vätska
Vad säger ni, ska vi kicka igång helgen med en enkelt efterrätt som lätt går att svänga ihop. Bären kan vara hela och behöver inte nödvändigt sötas, men det är gott om de saftar av sig lite och på så sätt mjukar upp sockerkakan
Gjorde det här brödet häromdagen, det blev urgott, saftigt och nyttigt. En stor morot som du river ner på grövsta sidan på rivjärnet4 msk vetegroddar2 msk naturella solroskärnor2 dl fint rågmjöllinfröna och dess slem (låt dem rinna av i ett durkslag några minuter så överskott vatten försvinner)cirka 8 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.