Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Mitt premiärrecept blev PT-Fias bröd ett bröd som inte innehåller något gluten. Mycket proteinrikt är detta bröd, men det har ändå samma konsistens (typ) som vanligt bröd
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Tyvärr hamnade plåten lite för högt upp i ugnen och eftersom brödet reste sig bra kom brödet för högt upp i ugnen och blev lite bränt innan jag uppmärksammade det och kunde flytta ner plåten
Rårakor med klassiska tillbehör. Servera i ett snapsglas. Platta till med fingrarna. Skär tunna skivor av en baguett och bryn på båda sidor, i smör och olja
Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. Chilin var tänkt till fyra personer och det blir ju bra tänkte jag, då har vi till några luncher också
Sett så här i backspegeln hade jag inte behövt göra det för det blev rester. Vi skulle äta kräftor med goda vänner helgen som gick men tyvärr fanns inte ett enda av de frysta skaldjuren att tillgå på affären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.