Något som är otroligt gott är rostadegrönsaker. Plocka fram dina favoritgrönsaker, skär dem i bitar, häll på lite olja, salta, peppra och rosta dem i ugnen (eller på folie över grillen) på 225 grader
Skölj, skala och skär grönsaker och rotfrukter i grova bitar. Vänd om ordentligt i formen så att både grönsaker, rotfrukter och lök får ta smak av olivolja och kryddor
Låt också skalet vara kvar - det ger extra färg och smak och gör att löken behåller formen. Lägg alla grönsakerna med den skurna sidan upp i en stor lätt oljad långpanna
Skär röd-löken i klyftor och skala vitlöken. Häll dressingen över de varma grönsakerna. 1Lägg grönsakerna på ett stort ugnsfast fat. 1Pressa de rostade vitlöks- klyftorna och blanda dem med olivolja, sumak och salt
Rostadegrönsaker. Rostadegrönsaker. Ta ut de rostadegrönsakerna. Rosta i ugnen ca 20-25 min. Strö sparris och bacon över de rostadegrönsakerna efter 20-25 min och rosta 10 min till. Låt ägget sjuda ca 3-4 min. 5 st krukor Gräslök - färsk
Lägg i alla grönsakerna utom squash och paprika och rör om. 4-5 morötter i bitar. Sätt ugnen på 200°. Blanda olja, salt, peppar och råsocker i en långpanna
Ett trevligt tillbehör till grillningen som man gör i ugnen när köttet ligger på grillen, en sallad som har potatis och gott om grönsaker som smakar mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.