Getostgratinerad rostas med mandelpotatispuré, rucolacréme och ugnsrostade grönsaker
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Soppa
  • 500 g jordärtskocka
  • 200 g sockerärtor
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 3 dl mousserande vin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt, peppar, oregano
  •  
  • Topping
  • 1 dl solrosfrön
  • 15 cm purjolök
  • 120 g rökt lax
  • salt, peppar
  •  
  • Ugnsrostade grönsaker
  • 300 g sockerärtor
  • 400 g snacksmorötter
  • 400 g gulbetor
  • 250 g schalottenlök
  • 1 hel vitlök
  • 2 msk olja
  • salt
  •  
  • Mandelpotatispuré med parmesan
  • 1 kg mandelpotatis
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 dl riven parmesan
  •  
  • Rucolacréme
  • 40 g rucola
  • 1 avocado
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl vatten
  • salt, peppar
  •  
  • Getostgratinerad rostas
  • 1,5 kg rostas
  • 3 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sambal oelek
  • 300 g honungschevre (ca 75g per port.)
  • salt, peppar, timjan
  •  
  • Kahluaknäck
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 msk Kahlua
  •  
  • Smuldeg
  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  •  
  • Pajfyllning
  • 8 röda äpplen
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 dl hasselnötter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.