Ernsts optimala fläskmacka med äpple, ingefära och chili
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 l färskpressad äppeljuice
  • 1 dl salt
  • 1 kg orimmad fläsksida
  • 2 msk olja, till pensling före grillning
  • 1 kvist rosmarin, till pensling
  • 50 g jäst
  • 11 dl vetemjöl
  • 0,5 l vatten
  • 2 msk honung
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 kruka färsk timjan, hackad
  • 1 spansk peppar eller annan chili av önskad styrka, hackad
  • 1 dl honung
  • 0,5 dl vit balsamico
  • 0,5 dl riven ingefära
  • 1 äpple, gärna svenskt med hög syra, i bitar
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl mörkt öl av typen stout eller porter
  • salt och peppar
  • krämig fet turkisk eller grekisk yoghurt
  • skånsk grovkornig senap
  • smågrönt, t ex ruccola, mangold och ärtskott

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.