Bland annat de här sega Dajmsnitten som egentligen är en upphottad variantpå de gamla vanliga, hederliga kolasnitten, som killarna ofta vill att jag bakar
Skala och finhacka löken och lägg i en bunke. Gnid in röran i kycklingen och låt marinera. Skiva under tidenpotatisen i en halv centimeter tjocka skivor
Den här gången toppade jag min med tomatsås, rökt skinka, champinjoner, hårdost och mozarella. Förra veckan hade jag och sambon möjlighet att äta middag tillsammans för första gångenpå evigheter
Tillsätt skinkan och låt den få en aning färg. Vispa ihop crème fraiche och mjölk, häll det över skinkan och tillsätt kalvfond, senapspulver, gröna ärter och smaka av med salt och peppar
Hacka wienernougaten och nötterna i en matberedare eller för hand, lägg över i en skål. Rör ihop smör och de tre sockersorterna till en luftig röra i matberedaren eller med elvisp
Strimla falukorven i halvcentimetertjocka stavar. Hacka löken och fräs dengenomskinlig, utan att den tar färg, i en gryta tillsammans med det flytande margarinet
I min gulasch har jag även i selleri, vilket jag tycker ger en god smak i soppor och grytor. En gång i månaden lagar jag soppan och i morgon ska jag bjuda påen het Gulaschsoppa
Riv vitlök, grovhacka persilja, blanda ihop med tomatpuré, sambal, spiskummin. Använd eftervärmen för att steka på brödet lite, och jag stekte även tomaterna, mycket gott
Låt degen jäsa i minsten timme. Här kommer envariantpå Jamie’s blåbärsbullar. Jag använde mitt egna recept på vetedeg, men gjorde som Jamie och fyllde bullarna med blåbär, råsocker och en klick smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.