Vilken dag, ögonen har gått i kors och jag somnade en stund i vilrummet på jobbet under lunchen, godissuget hos de flesta på kontoret har varit skyhögt och vädret äckligt värre
Idag har jag lagat en omelett. En perfekt frukost, mellanmål eller middags rätt. Själv tycker jag att det är lite svårt att laga den så att det varken bränner fast eller blir för smetig
Smöra en rund form och häll i cocosen. Tillsätt grädden, det uppvispade ägget och vaniljsockret. Häll i vetemjölet, bakpulvret, resten av cocosen som inte fastnade i formen och riv chokladen, till sist det avsvalnade smöret
Eftersom vi svullade pizza till lunch kändes som middagen behövde bli lite lättare. Jag skulle dessutom träna lite senare och då kändes det som en couscoussallad med kyckling passade bra
Det var lite kyligt när vi vaknade men med vår gamla vedspis i köket, blev det snabbt varmt. Och när jag stod där, fick jag en sådan lust att laga något på den gamla spisen
Ingenvardagsfrukost lovar jag menen härlig start på veckan blidde det. Idag var tjejernas lediga dag och en gammal kollega från min pendlartid till Norge kom till frukost med sin lilla söta dotter
Dessa plättar äter vi ofta och ni förstår säkert att det är en favorit här hemma. Lite piggare idag men man ska aldrig ha det okej tydligen för då kommer nästa grej och det vet alla tjejer vad det är
Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. Skumt tänker man genast, kyla och värme går ju inte ihop menmarängen isolerar glassen och den ska ju bara gratineras snabbt så den är bara inne i ugnenen kort stund…simsalabim så kommer det ut en riktig ögonbrynshöjare vill jag lova
Det slog mig när jag blandade i örterna i den här rätten att det nog är en typisk sommarrätt, fräsch av myntan och persiljan, salt av osten och frasig som rösti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.