Ät tillsammans medett gott bröd =). Här kommer ett tips på enhärlig frukost som man gör i en och samma stekpanna och som har massor av goda saker i sig
Täck bunkenmedett lock, en kökshandduk eller plastfolie. Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Det är ju inte min första Croissant baka men jag vet inte exakt hur många gången bakar jag Croissant menden här gången är min första Croissant som bakar medden dyraste ingrediens…
Biffstroganof tycker jag är en jättegod maträtt som ofta blir bortglömd och det är synd eftersom det både är enkelt att göra och gott att äta =) Ofta gör vi den på ett klassiskt sätt menden här gången var det min kära man som gjorde den efter ett recept av Tommy Myllymäki och då var det lite vitt vin i som gav en trevlig syra till rätten
Enmiddag tillagad med samma omsorg och kärlek som jag känner för de två. Och ikväll är det jag som sitter och njuter av ett glas vin under tiden som mannen lagar kvällensmiddag
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek dem så de får yta. Avsluta medett lager tomatsås. Servera aubergingratängenmedriven parmesanost och sallad
Låt bröden svalna i formarna, stjälp upp på galler och låt kallna helt. Rör ut jästen i det 37-gradiga vattnet. Täck bunkenmed plastfilm och bakduk, låt jäsa i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Smörj 3 brödformar med smör och fördela degen i dessa, det går lätt om man använder en bra sax för att klippa av degen när man häller den. Grädda på nedersta falsen först 10 min i 250 grader och sänk sedan till 200 grader och grädda ytterligare 30 min. 1 liter ljummet vatten. 10 dl vetemjöl special med fullkorn
Ljummen äter vi denmeden kula glass när den är nybakt, i morgon åker resterna med till stranden. Prova gärna att baka kakan med andra bär och vit choklad är absolut inget måste
Visst finns det mycket som är viktigt i vardagen och ett av det viktigaste för mig är att ha tid att kunna släppa allt för en stund och finnas där när någon behöver mig
Enenkel god lunchtallrik. Servera med goda linfröcrackers. )Vitkål, päron, spenatblad, morötter, avokado, salladsärtor, rödlök och sedan rödbetor ( förkokta) i enpinjenötsdressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.