En riktigt härlig smakblandning med både sälta, sötma och syrlighet. Om du tycker att grönkålen är lite sträv/hård, så häll kokande vatten över den och låt den rinna av i durkslag innan du lägger ihop salladen
Servera med ensallad. Tomat- och mangosallad. Ska du laga en helt glutenfri gratäng byter du ut vetemjölet i receptet mot rismjöl eller annatglutenfritt mjöl
Solen och värmen inbjöd mer tillenhärligsommarsallad med räkor, avocado, tomater, blandad sallad, gurka, citron, dill och en vitlöksdressing med yoghurt
Vispa ihop ägg, mjölk (eller grädde), lite salt och svartpeppar i en skål. Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggengenast lite roligare
Vill ni variera tapenaden med en annan röra, eller servera båda samtidigt. Det går faktiskt utmärkt att njuta av rörorna till glögg, allt måste inte vara sött
Gott att strö över olika sallader. Jag brukar blanda ett "fröströssel" som jag har på matbröd av olika slag1 dl pumpakärnor 1 dl solroskärnor 1 dl skalade sesamfrön ½ dl flingsaltAllt blandas och förvaras i kylskåp till nästa bak
En riktigt härlig lördag, precis som jag ville ha den i dag. Lammkotletter med ugnsrostad potatis och grönsaker som fanns i kylen (morötter, fänkål och lök) samt vitlök, salt och svartpeppar, supergott
Ha en fortsatt solig och härlig söndag. Jag tycker om att laga enkla goda rätter som passar bra på buffébordet (eller varför inte på påskbordet) men som också kan serveras på egen hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.